Pstruh se slaninou

Suroviny:

4 vykuchaní pstruzi
8 tenkých plátků prorostlé slaniny
50 g másla
50 g krémového smetanového sýra typu žervé
1 svazek petrželky
2 svazky pažitky
1-2 stroužky česneku (podle chuti)
sůl
mletý černý pepř.

Postup:

Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně je osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek, k tomu vmícháme sýr (nebo podle chuti smetanu). Pstruhy na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Asi polovinu bylinkového másla vložíme do břicha ryb, povrch potřeme zbylým máslem a každého pstruha obalíme dvěma plátky slaniny. Pstruhy vložíme do pekáče střídavě (hlava – ocas) a pečeme ve vyhřáté troubě. V polovině pečení ryby obrátíme. Jako příloha jsou výborné brambory posypané petrželkou.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze