Polévka z kapra 2 .

  Suroviny:

    * 1/2 kapra
    * 1 malá cibule
    * 1 mrkev
    * 1 petržel
    * 1/4 celeru
    * sůl
    * 1 bobkový list
    * 3 kuličky pepře
    * 3 kuličky nového koření
    * 100 ml smetany na vaření
    * čerstvá petrželka
    * 1 malá veka

    Postup:

Kapra omyjeme, zeleninu očistíme a vložíme do studené osolené vody i s kořením. Vše vaříme do změknutí zeleniny asi půl hodiny.
Polévku přecedíme, zeleninu nakrájíme na menší kousky, z kapra odstraníme kosti a pokrájíme ho.
 Do scezeného vývaru vložíme nakrájenou zeleninu, maso, přidáme smetanu a nasekanou petrželku.
Veku nakrájíme na kostičky, které na sucho na pánvi orestujeme.




Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze