Pochoutkový rybí salát

Suroviny:
 
      - 500 ml majonézy
      - 1 kg cejna
      - 1l octa
      - cukr moučka
      - 1 - 2 sklenice zeleniny kunovjanka
      - mletý černý pepř
      - 1 kg cibule
      - 1l voda
      - sůl
      - smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu:


Vykuchané, očištěné cejny dáme do vzduchotěsné nádoby. Převaříme litr vody, necháme ji vychladnout a smícháme s octem. Tímto nálevem zalijeme ryby, nádobu uzavřeme a necháme ryby 3 dny marinovat.

Z ryb vytáhneme hřbetní ploutev, páteř, případně další velké kosti. Maso nakrájíme podle libosti na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu zcedíme. Cibuli, maso a zeleninu smícháme. Přimícháme majonézu, podle potřeby salát zředíme smetanou a osolíme a opepříme. Můžeme také lehce ocukrovat, aby nebyl salát příliš kyselý. Salát dobře zamícháme a dáme na den až dva odležet.
Jíme, když na něj máme chuť. Vhodnou přílohou je pečivo.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze