Moravská rybí polévka

Suroviny:

Jikry a mlíčí ze dvou kaprů-
-nudle-
-4 lžíce hl. mouky-
-50 g másla-
-zelená petželka-
-1 větší mrkev-
-petržel-
-celer-
-cibule-
-5 kuliček celého pepře-
-5 kuliček nového koření-
-sůl-

Postup:

Do 1,5 l osolené vody dáme vařit mrkev, petržel, celer a koření. V jiném malém hrnečku uvaříme jikry a mlíčí. Rozpustíme máslo a se 4 lžícemi hl. mouky uděláme světlou jíšku, ve které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku. V osolené vodě uvaříme nudle. Když je zelenina v polévce měkká, zahustíme polévku jíškou, necháme přejít varem, přidáme rozkrájené mlíčí a jikry, vložíme uvařené zcezené nudle a posypeme zelenou petrželkou.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze