Lín zapečený v hořčičné omáčce

Suroviny:

1 lín
2 lžíce citronové šťávy
50 g másla
60 g čerstvé smetany
1/8 l suchého bílého vína
1/8 l mléka, 1-2 lžíce sekané petrželky
1-2 lžíce hořčice
1 žloutek
1 cibule
1 mrkev
1 pórek
1 celer
30 g mouky
sůl
bílý pepř.

Postup:

Vykuchanou rybu omyjeme a pokapeme citronovou šťávou. Pak nakrájíme cibulku na kolečka, další zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Lína osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme připravenou nakrájenou zeleninu a jídlo zalijeme vínem. Navrch rozdělíme polovinu másla. Rybu vložíme do vyhřáté trouby. Když je upečená, vyjmeme ji z pekáče a vypečenou šťávu přecedíme. Ze zbytku másla a z mouky připravíme v hrnci jíšku, do níž vmícháme mléko a šťávu z ryby, vše necháme přejít varem. Do omáčky vmícháme petrželku, čerstvou smetanu, hořčici a žloutek a nalijeme na rybu. Připravený pokrm ještě chvilku pečeme a podáváme s libovolnou bramborovou přílohou.


Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 1

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze