Kapří kuličky
Suroviny:
-půlka kapra-
-1 citron-
-trochu smetany (asi 1 dl)-
-sůl-
-hladká mouka-
-1 vejce-
-strouhanka-
-tuk na smažení-
Postup:
Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním mixérem rozdrtíme. Přilijeme trochu smetany a znovu mixujeme na hladkou kaši. Z této hmoty tvoříme rukama namočenýma ve studené vodě kuličky,, které obalujeme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). V rozpáleném tuku usmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
-půlka kapra-
-1 citron-
-trochu smetany (asi 1 dl)-
-sůl-
-hladká mouka-
-1 vejce-
-strouhanka-
-tuk na smažení-
Postup:
Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním mixérem rozdrtíme. Přilijeme trochu smetany a znovu mixujeme na hladkou kaši. Z této hmoty tvoříme rukama namočenýma ve studené vodě kuličky,, které obalujeme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). V rozpáleném tuku usmažíme dozlatova.
Podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.