Kapr v bramborákovém těstíčku
Suroviny:
-kapr-
-mletý kmín-
-sůl-
-citrón-
-klasické bramborákové těstíčko-
Postup:
Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet.
Připravíme bramborákové těstíčko - jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně nastrouhané nivy.
Na pánvi rozpálíme olej, kousky kapra namáčíme v těstíčku a dozlatova opečeme na rozpáleném oleji.
Přílohy:
chléb, brambory
-kapr-
-mletý kmín-
-sůl-
-citrón-
-klasické bramborákové těstíčko-
Postup:
Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max. 1cm silné, nasolíme, posypeme trochu mletým kmínem, pokapeme citrónem a necháme cca 2 hodiny odležet.
Připravíme bramborákové těstíčko - jemně nastrouhané brambory scedíme a přidáme trochu horkého mléka, utřený česnek, majoránku, sůl, trochu mletého kmínu a pepře, vajíčko, hladkou mouku, přidáme trochu jemně nastrouhané nivy.
Na pánvi rozpálíme olej, kousky kapra namáčíme v těstíčku a dozlatova opečeme na rozpáleném oleji.
Přílohy:
chléb, brambory