Grilovaný kapří špíz s jogurtovou salzou a grilované brambory
Suroviny na špíz:
400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky - červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř
Suroviny na jogurtovou salzu:
0,2 l jogurtu (nejlépe velmi hustého), ½ nastrouhané okurky bez jádřinců, pesto z medvědího česneku, na kostky nakrájené rajče, sůl a pepř
Suroviny na brambory:
12 předvařených brambor (střední velikosti), sůl, 2 polévkové lžíce másla, ½ svazku pažitky
Postup:
Filety kapra zabalíme do slaniny a postupně vše napícháme za sebou na špíz. Špíz zlehka potřeme olivovým olejem a okořeníme. Špíz opečeme ze všech stran na grilu (využíváme uzavírání grilu, pro rychlejší úpravu). Citrón opečeme ze strany řezu a přiložíme ke špízu.
Postup na salzu:
Jogurt smícháme s nastrouhanou (nebo jemně krájenou) okurkou. Vše dochutíme pestem z medvědího česneku, solí a pepřem. Na konec přidáme rajčata.
Předvařené brambory nakrájíme na silnější plátky, které opečeme na grilu po obou stranách. Ugrilované brambory proložíme máslem, dochutíme solí, přidáme pažitku a ihned servírujeme.
400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky - červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř
Suroviny na jogurtovou salzu:
0,2 l jogurtu (nejlépe velmi hustého), ½ nastrouhané okurky bez jádřinců, pesto z medvědího česneku, na kostky nakrájené rajče, sůl a pepř
Suroviny na brambory:
12 předvařených brambor (střední velikosti), sůl, 2 polévkové lžíce másla, ½ svazku pažitky
Postup:
Filety kapra zabalíme do slaniny a postupně vše napícháme za sebou na špíz. Špíz zlehka potřeme olivovým olejem a okořeníme. Špíz opečeme ze všech stran na grilu (využíváme uzavírání grilu, pro rychlejší úpravu). Citrón opečeme ze strany řezu a přiložíme ke špízu.
Postup na salzu:
Jogurt smícháme s nastrouhanou (nebo jemně krájenou) okurkou. Vše dochutíme pestem z medvědího česneku, solí a pepřem. Na konec přidáme rajčata.
Předvařené brambory nakrájíme na silnější plátky, které opečeme na grilu po obou stranách. Ugrilované brambory proložíme máslem, dochutíme solí, přidáme pažitku a ihned servírujeme.