Dešná u Jemnice

Chcete si dobře zachytat ryby, zlepšit si svůj osobák, prožít pohodový víkend v pěkném prostředí mimo civilizaci? Máte možnost si dobře zarybařit na vodní nádrži Dešná. Velmi nachytano.czoblíbený revír mnoha rybářů. Na tomto revíru se konají každoročně oblíbené kaprařské závody. Ideální pro rybářské dovolené.
Rybářský spolek "SEN" hospodaří od roku 2002 na 15-ti hektarové nádrži. Od začátku se snaží z tohoto revíru utvořit exkluzivní kaprový revír, kde preferuje lov systémem "Chyť a pusť", ale umožňuje i odkup chycených kaprů v míře od 45 cm do 55 cm a amura v míře 60 cm - 80 cm. V současnosti je zde kapří obsádka v celkové váze 186q. Jsou zde i kapři o váze 12 - 15 kg, což je asi třetina obsádky. Rekord nádrže je kapr o váze 21,02 kg, dále kapři  18,7 kg a míra 98 cm, 17,4 kg a míra 96 cm. Doplňková ryba je amur, tolstolobik a cejn velký.

Po příjezdu do Jemnice ve směru od Moravských Budějovic odbočte směrem na Dešnou. U autobusového nádraží se držte stále po hlavní cestě směr Menhartice. Po příjezdu do Dešné na první křižovatce (po pravé straně je "Hasičárna") odbočte vlevo. Projedete Dančovice a po 500m přijíždíte na rozcestí na kterém se držte vpravo. Po dalších asi 800m uvidíte po pravé straně začínající les a hned na jeho začátku je napravo sjezd, který je příjezdovou cestou k vodě.  

Provoz nádrže
Provoz zahájen celotýdenně od 11. května 16:00 do 31. srpna 


Ceník :nachytano.cz

Cena jednodenní a dvoudenní povolenky je stanovena na 100,- Kč za den a prut (možno zakoupit povolení na 1-3 pruty).
Cena třídenní povolenky je 700,- Kč, tato povolenka platí tři klendářní dny jdoucí po sobě a platí na tři pruty.
Každý další kalendářní den příplatek 250,- Kč
Povolení k lovu pro mládež do 15 let (lov na jeden prut) povolenka 50,- Kč na den.
zapůjčení loďky 100,- Kč za kalendářní den (zapůjčení na převoz - zdarma).
Manipulační poplatek za vypsání povolenky a na likvidaci odpadů 50,- Kč na každou povolenku.
Vratná kauce 500,- Kč

Rybářský řád

Přístup na pozemky


Oprávněné osoby mohou při výkonu rybářského práva vstupovat na pobřežní pozemky, pokud na ně není vstup zakázán, jsou však povinny nahradit škodu, kterou při tom způsobí. Na jedno povolení k lovu si rybář může přizvat pouze jednu osobu jako doprovod (do tohoto se nepočítají děti do osmi let). Příjezd a parkování motorových vozidel v prostoru vodní nádrže je povolen pouze majitelům povolení k lovu a na vyhrazeném parkovišti. Je zakázána jízda vozidlem na stanoviště. Toto neplatí pro provozovatele a rybářskou stráž konající dozor. Pokud má rybář nebo doprovod sebou psa je povinen zajistit, aby tento nerušil ostatní návštěvníky nádrže. Pes nesmí pobíhat volně a veškerá zodpovědnost za škody způsobené psem  je převedena na lovícího.

K zamezení odvozu nezapsaných ryb je lovící povinen před naložením zavazadel do vozu přizvat pracovníka výdejny povolenek ke kontrole. Opuštění parkoviště vozidlem bez dohody s prodejcem povolenek je zakázáno. Toto platí i pro doprovod rybáře.

Dále je přísně zakázáno vjíždění vozidel na těleso hráze a to jak majitelům povolenky, tak jejich doprovodu. Zákaz stanování a používání obytných přívěsů, povoleny jsou pouze rybářské přístřešky (bivaky). Obytné přívěsy mohou parkovat po dohodě pouze na vyhrazeném parkovišti.

Chování při lovu

nachytano.cz
Při lovu na položenou nebo plavanou je nutné, aby lovící mezi sebou udržovali vzdálenost alespoň  5 m, nedohodnou-li se na kratší vzdálenosti. V žádném případě nesmí lovící obtěžovat jiné rybáře nadměrným hlukem nebo jiným nevhodným chováním. Toto platí i pro doprovod lovícího. V případě stížností bude lovící vykázán z nádrže bez navrácení kauce.

K označení loviště se nesmí používat jakékoliv prostředky (žádné bojky ani tyčové). Zákaz vyvážení nástrah ze strany od parkoviště a tělesa hráze rybníka. Zákaz chytání na hrázi rybníka.
Po celou dobu rybolovu je lovící a jeho doprovod povinen udržovat pořádek v okolí svého stanoviště. Po ukončení rybolovu případné odpady odnese do připraveného kontejneru.

Rybářské nářadí, způsoby lovu a nástrahy

Povoluje se lovit ryby na jeden až tři pruty, každý s jedním návazcem s jednoduchým háčkem bez protihrotu (háčky mohou mít protihrot zamáčknutý nebo vylomený). Povolené způsoby lovu jsou na položenou, plavanou nebo feder. Zákaz používat "srkačky", krmítka povoleny (krmítko musí být stoprocentně průběžné a nesmí na něm být uvázán háček, jinak je toto považováno za srkačku! Zákaz vláčení. Rybář je povinen mít u sebe  vyprošťovač háčků, míru na zjištění délky ryb, rozložený podběrák který musí používat na vylovení chycených ryb, desinfekci k ošetření případných poranění ryb (desinfekci je možno zakoupit ve výdejně povolenek) a odháčkovací podložku z nenasáklivého materiálu, na které je povinen veškeré ulovené ryby uvolňovat pokud toto nečiní přímo ve vodě. S ulovenou rybou se zachází s maximální opatrností a velmi šetrně. Poškozené nebo zraněné ryby je povinnost ošetřit dezifekčním prostředkem.

Jako nástrahu je zakázáno používat
Živou a mrtvou rybičku nebo její části včetně všech umělých napodobenachytano.cznin. Vnadit se nesmí: luštěninami (hrách, boby a pod,..) syrovým masem, krví,  škrkavkami a veškerými chráněnými živočichy.

Uchování ulovených ryb

Ulovená (ponechaná) ryba se uchovává živá ve vlastním vezírku do doby zaplacení ve výdejně povolenek, kde má zajištěn alespoň minimální prostor (možno používat kaprové vaky). Ryba ve vezírku se považuje za ponechanou a musí být ihned zapsána její míra a druh do povolenky. Ryba kterou si rybář nechce nebo nemůže ponechat nesmí být umístněna ve vezírku (vaku). V případě, že se provádí fotodokumentace úlovku je nutné rybu  neustále polévat vodou, aby nedošlo k poškození (zaschnutí) ochrané vrstvy na kůži. Fotografování ryb je možné jen v pokleku nad odháčkovací podložkou. Rybář si smí ponechat pouze jeden kus kapra (45 – 55 cm) nebo jeden kus amura (60 – 80 cm) na povolenku denně, v povolené míře za cenu 70,- Kč/ 1 kg.
Karas a bolen nesmí být v žádném případě puštěn zpět do vody a rybář si je může bezplatně ponechat.

 
Dále se zakazuje:
Znečišťovat odpadky vodní plochu a její okolí, rozdělávat ohně na pobřežních pozemcích (mimo mobilních ohnišť a grilů).Odnášet ulovené ryby během rybolovu do dopravních prostředků.

Povinnosti lovících
Při zakoupení povolenky se prokázat platným OP, složit kauci 500,- Kč (kauce je vratná). Při zakoupení povolení k lovu musí dát lovící písemný souhlas k umožnění případné kontroly automobilu a svých zavazadel při a po ukončení lovu všem členům rybářskému spolku SEN, který se prokáže platným průkazem a službě. Toto platí i pro doprovod rybáře.Rybář přebírá odpovědnost i za svůj doprovod a případné návštěvy. Při nerespektování těchto povinností nebude vydána povolenka k rybolovu nebo nebude vrácena kauce. Po ukončení lovu je lovící povinen uklidit své místo a případný odpad odnést do přistavené nádoby.
Závěrečná ustanovení
nachytano.cz
V případě jakéhokoliv porušení tohoto řádu propadá kauce a lovící může být vykázán od nádrže před koncem lovu. Lovící svým podpisem dává souhlas se všemi ustanoveními tohoto rybářského řádu platného pro Vodní nádrž Dešná.

Kontakt

Telefon na správce: 606 924 646, 724 287 698
Kontaktní osoba: Rosťa Veselý, Předseda spolku, +420 724 29 49 69, rybari.jemnice.cz
webové stránky: https://www.rybari.jemnice.cz/



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 10

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze