Candát pečený s bylinkovým máslem

Suroviny:

Candát do 1 kg
citron
kopr
bylinkové másl
sůl
pepř
citrónová šťáva
zeleninový vývar
celý pepř
nové koření,

Bylinkové máslo:

5 lžic másla, nadrobno nasekaná petrželová nať, nasekaný čerstvý kopr, máslo rozpustíme a smícháme s nadrobno nasekanou petrželovou natí a koprem.

Postup:

Candáta vykucháme, očistíme, vymyjeme a dáme celého péct do trouby asi na 20 minut. Po 20 minutách candáta pokapeme citrónovou šťávou,  podlijeme zeleninovým vývarem a přidáme nachystané koření. Pečeme doměkka a po celou dobu poléváme vypečenou šťávou. V případě potřeby dolíváme zeleninový vývar. Upečeného candáta polijeme bylinkovým máslem  a posypeme nasekanou petrželovou natí.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze