Candát pečený-plněný jablky a ořechy

Suroviny:

1 candát
pepř
strouhaný muškátový oříšek
sůl
400 g jablek
100 g vyloupaných vlašských ořechů
50 g hrozinek
citron
rostlinný olej

Postup:

Candáta vykucháme omyjeme a osušíme utěrkou.  Osolíme, okořeníme pepřem, trochou strouhaného muškátového oříšku a necháme odležet tak na dvě hodinky na chladném místě. Nastrouhané jablka promícháme s nahrubo nastrouhanými ořechy a hrozinkami. Odleženého candáta naplníme směsí a zašijeme, pokapeme citrónovou šťávou a a dáme do zapékací mísy jemně podlité olejem s trochou vody. Upečeme doměkka a stále poléváme vypečenou šťávou.

Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze