Candát na ruský způsob

Suroviny:

-750 g očištěného candáta
-110 g tuku
-50 g cibule
-bobkový list
-celý pepř
-2,5 cl bílého vína
-1 žloutek
-lžíce rajčatového protlaku
-lžíce hladké mouky
-polovina citrónu
-lžíce kaviáru
-5 cl smetany
-sůl

Postup:

Na tuku osmahneme do růžova drobně krájenou cibulku, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a při občasném přelévání tímto základem dodusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, necháme zahřát k bodu varu a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.



Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze