Amur na grilu

Suroviny:

-cca 1 kg amura-
-2 lžíce másla-
Na marinádu:
-šálek červeného vína-
-1/2 dcl fernetu-
-2 lžíce oleje-
-1 lžíci citrónové šťávy--
-1 lžíci sekaného libečku-
-bílý pepř-
-sůl-

Postup:

Očištěného a na podkůvky nakrájeného amura vložíme do marinády, kterou před tím připravíme smícháním všech vedených ingrediencí, které následně povaříme. Rybu do marinády vkládáme až po jejím vychladnutí. Necháme odležet v ledničce na nejméně jeden, lépe dva dny.
Před tím, než začneme grilovat, necháme z ryby odkapat marinádu. Do ní mezitím můžeme vmíchat rozehřáté máslo. Amura grilujeme za středního žáru dokud nebude měkký a do zlatova opečený. V průběhu grilování průběžně potíráme zbylou marinádou. Dobrou chuť.




Sdílet članek

Hodnocení článku

Počet hlasů: 0

Diskuze

Přidat příspěvek do diskuze