• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Ryby grilované

18. 11. 2011 | Grilované filety z kapra marinované v limetové šťávě se šalvějí

Suroviny na kapra: 4 ks filetů z kapra na kůži (600–800g ), nasolíme a pepříme, přidáme limetovou šťávu, olivový olej Postup: Marinované filety asi (4 hodiny), osušíme a ugrilujeme na rozpáleném grilu po obou stranách. Ihned servírujeme. Pečené brambory v alobalu Suroviny: 4 brambory (větších rozměrů), 1 polévkovou lžíci másla, sůl, slanina nakrájená na nudličky, cibule nakrájená na plátky, ¼ chilli papričky. Postup: Do alobalu...

18. 11. 2011 | Grilovaný kapří špíz s jogurtovou salzou a grilované brambory

Suroviny na špíz: 400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky - červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř Suroviny na jogurtovou salzu: 0,2 l jogurtu (nejlépe velmi hustého), ½ nastrouhané okurky bez jádřinců, pesto z medvědího česneku, na kostky nakrájené rajče, sůl a pepř Suroviny na brambory: 12 předvařených brambor (střední velikosti), sůl, 2 polévkové lžíce másla, ½ svazku...

18. 11. 2011 | Pstruh na grilu 2

Suroviny: -4 pstruzi -4 stroužky česneku -4 snítky rozmarýnu -olivový olej -mořská sůl -vločky chilii papriky -4 plátky anglické slaniny -půl citronu. Postup: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, zapíchneme snítku rozmarýnu, vložíme plátek slaniny a rozpůlený stroužek česneku. Povrch pstruhů posolíme a potřeme olivovým olejem a necháme chvilku odležet. Grilujeme venku...

18. 11. 2011 | Grilovaný kapr

Suroviny: -4 porce kapra- -4 plátky citronu- -20 g oleje- -citronová šťáva- -sůl- -tatarská omáčka- Postup: Očištěné a oprané porce kapra nařízneme na hřbetě a do otvoru vložíme plátek citronu. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Po odležení grilujeme 3 min. po každé straně. Podáváme s tatarskou omáčkou. nebo 4 porce kapra, sůl, grilovací směs, olej nebo sádlo, citron, rajče, zelená petrželová nať Očištěné a omyté porce...

18. 11. 2011 | Grilované makrely

Suroviny: -4 makrely (zmražené)- -zelená petrželka- -grilovací koření na ryby- -olej- -sůl- -2 mladé cukety- -2 rajčata- Postup: Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené petrželky. Dvě lžičky grilovacího koření na ryby rozmícháme se dvěma lžícemi oleje a touto směsí potřeme povrch ryb. Makrely klademe na gril a grilujeme po obou...

18. 11. 2011 | Grilované ryby s brusinkami

Suroviny: -4 porce ryby- -sůl- -mletý pepř- -4 lžíce brusinek- -lžíce citronové šťávy- -2 lžíce vína- -1 lžíce medu- -skořice- -olej- Postup: Plátky ryby osolíme a opepříme, dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso z obou stran a opečeme nad grilem nebo na pánvi. Během grilování potíráme brusinkovou směsí. Jestliže opékáme maso na pánvi, pak po opečení dáme zbytek marinády a brusinky na pánev a...

18. 11. 2011 | Kapr na grilu s bílým pepřem

Suroviny: -4 porce kapra- -lžíce rozehřátého másla- -citrónová šťáva- -3 stroužky česneku- -mletá paprika- -drcený kmín- -mletý bílý pepř- -sůl- Postup: Kapra potřeme rozehřátým máslem, které před tím promícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí. Poté necháme alespoň dvě hodiny v chladu odležet. Kapra grilujeme z každé strany přibližně 6 minut, dokud maso nezměkne.

18. 11. 2011 | Grilovaný kapr naložený v solné lázni

Suroviny: -kapr- -olej- -koření- -vodu- -sůl- Postup: Kapra na celý den naložíme do solné lázně (na litr vody 3 dkg soli). Druhý den ho vložíme do drátěných pacek a grilujeme asi 25 minut. V průběhu grilování potíráme olejem s kořením. Jednoduchý recept, který stojí za vyzkoušení. Dobrou chuť.

18. 11. 2011 | Pikantní kapr na grilu

Suroviny: -12 kousků kapra- Na marinádu: -1 najemno nakrájenou cibuli- -4 lžíce oleje- -2 malé chilli papričky (zbavené semínek a nakrájené nadrobno)- -1 lžíci worcestrové omáčky- -1 lžíci tmavé sójové omáčky- -1 lžíci medu- -1 lžíci hořčice- -1 lžičku citronové šťávy- -pepř- -sůl- Postup: Všechny suroviny na marinádu smícháme a naložíme do ní kapra alesloň na šest hodin. Poté rozpálíme gril a maso pečeme dozlatova. Podáváme s...

18. 11. 2011 | Ďábelský kapr na grilu

Suroviny: -4 porce kapra- -citrónová šťáva- -trochu oleje- -30 g másla- -kari koření- -kečup- -worcesterová omáčka- -lžíce kaparů- -sterilovaná kapie- -pepř- -sůl- Postup: Suché a očištěné porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Opékáme na grilu Na másle a oleji zpěníme papriku, zalijeme 0,5 dl vody, přidáme kečup, worcester a kapary. Převaříme a hotové porce kapra poléváme. Povrch ozdobíme kapií. Servírujeme se...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se