• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Rybí pomazánky

  • cadox fishing

19. 11. 2011 | Pomazánka z bílých fazolí a lososa.

Suroviny:     * 1 plechovka bílých fazolí     * 1 lžíce vody     * 1 lžíce olivového oleje     * 1 stroužek česneku     * 150 g uzeného lososa     * 1/2 citronu     * 1 snítka kopru     * čerstvá pažitka     * sůl     * bílý pepř     Postup:  Fazole slijeme, propláchneme a rozmixujeme s vodou, olejem a...

19. 11. 2011 | Rybí pomazánka s krabími tyčinkami

Suroviny: -250 g surimi (krabích) tyčinek- -1 filet z pangasia, tj. asi 200 g (možno použít i rybí filé)- -1 polévková lžíce soli- -1 polévková lžíce octa- -2 mladé cibulky- -125 ml bílého jogurtu- -125 ml tatarské omáčky či majonézy- Postup: Asi 1 l vody uvedeme do varu.Osolíme a přidáme lžíci octa.Do vroucí vody vložíme rybí filet, znovu uvedeme do varu, pak zmírníme a tahem vaříme rybu do měkka. Poté vyjmeme a necháme vychladnout.Surimi tyčinky...

19. 11. 2011 | Hlubocká rybí pomazánka

Suroviny: - 350 g síh severní marény, (uzený tolstolobik, kapr) -   60 g uzené slaniny- - 100 g sterilované zeleniny Kunovjanka- -   40 g cibule- -   20 g feferonek- -   sůl- -   grilovací koření- Postup: Uzenou rybu stáhneme, vykostíme a spolu se slaninou, sterilovanou zeleninou, cibulí a feferonkami semeleme na masovém strojku, přidáme špetku gril. koření, sůl, a vše promícháme.

19. 11. 2011 | Aljašská pomazánka

Suroviny: -300 g aljašské tresky (mořské štiky, rybího filé)- -50 g uzeného lososa (drti v oleji)- -100 g majolky- -100 g celeru (vařeného, sterilovaného)- -20 g sterilovaných kápií- -cit. šťáva- -cukr- -sůl- Postup: Rybu zvolna uvaříme ve slané vodě, vykostíme, necháme vychladnout a najemno rozsekáme. Přidáme majolku, nasekaného uzeného lososa, jemně nakrájený celer a kápie, cit Šťávu a špetku cukru. Podle potřeby přisolíme. Mažeme na bílé...

19. 11. 2011 | Tomatová pomazánka s nivou

Suroviny: -50 g rostlinného tuku- -250 g sýra Niva- -250 g rybiček v tomatě- -50 g cibule- -cit. šťáva- Postup: Změklý rostlinný tuk vyšleháme s jemně nastrouhaným sýrem Niva, zašleháme rybičky v tomatě, jemně nakrájenou cibuli, cit. Šťávu podle chuti. Mažeme na tmavý chléb.

19. 11. 2011 | Dobrá sardinková pomazánka

Suroviny: -100 g másla- -250 g rybiček v oleji (větší konzerva)- -2 vejce na tvrdo- -100 g sladkokyselých okurek- -50 g cibule- -1 lžíce hořčice- -cit. šťáva- -sůl- -pepř- Postup: Máslo vyšleháme do pěny, přidáme rybičky v oleji, nahrubo nastrouhaná vejce, jemně nakrájené okurky, drobně krájenou cibuli, hořčici, cit. Šťávu, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

19. 11. 2011 | Tomatová rybí pomazánka s majolkou

Suroviny: -250 g rybiček v tomatě- -100 g majolky- -100 g tvrdého sýra- -100 g sladkokyselých okurek- -100 g zelených paprik- -50 g cibule- -sůl- -pepř- Postup: Rybičky v tomatě utřeme s majolkou, přidáme na hrubo strouhaný tvrdý sýr, na malé kostičky nakrájené okurky, drobně krájenou zelenou papriku a cibuli, sůl pepř a vše dobře promícháme. Vhodné na bílé pečivo.

19. 11. 2011 | Sardelová pomazánka

Suroviny: -150 g rostlinného tuku- -200 g sardelové pasty- -50 g sladkokyselých okurek- -30 g cibule- -1 lžička sekané pažitky- -worcester- Postup: Změklý tuk vyšleháme se sardelovou pastou, přidáme jemně nakrájené okurky a cibuli, sekanou pažitku, několik kapek worčestrové omáčky a vše dobře vyšleháme.

19. 11. 2011 | Humrová pomazánka z rybího filé

Suroviny: -300 g mraženého rybího filé- -40 g oleje-- -100 g celeru (vařeného, sterilovaného, syrového)- -200 g majolky- -cit. Šťáva- -cukr- -sůl- -worcester- Postup: Rybí filé upečeme na oleji, vychladlé rozdrobíme nebo jemně nakrájíme, přidáme nastrouhaný nebo jemně rozsekaný celer, majonézu, cit. Šťávu, špetka octa, cukru, sůl, několik kapek worcestru. Vše dobře promícháme.

19. 11. 2011 | Krabí pomazánka se sýrem a koňakem

Suroviny: -250 g krabů ve vlastní šťávě (konzerva)- -50 g másla- -50 g smetany- -100 g tvrdého sýra- -pepř- -2 cl koňaku- Postup: Odkapané a vykostěné krabí maso jemně rozdrobíme, našleháme se změklým máslem a smetanou, přidáme jemně strouhaný tvrdý sýr, pepř, koňak a vše vyšleháme.
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se