• Sumčák největší
Youtube kanál nachytano.cz Nachytano.cz na Facebooku TSS kanál nachytano.cz

Rybí polévky

  • cadox fishing

19. 11. 2011 | Polévka z kapra 2 .

  Suroviny:     * 1/2 kapra     * 1 malá cibule     * 1 mrkev     * 1 petržel     * 1/4 celeru     * sůl     * 1 bobkový list     * 3 kuličky pepře     * 3 kuličky nového koření     * 100 ml smetany na vaření     * čerstvá petrželka     * 1 malá veka     Postup: Kapra...

19. 11. 2011 | Uherská polévka

Suroviny: -1 kg ryby- -1 cibule- -lžička mleté papariky- -1 ks celeru- -1 ks mrkve- -1 ks petržele- -1 rajský protlak- -špetka pepře- -1 ks kyselé smetany /šlehačky/- -špetka nového koření- -4 ks bobkového listu- -magi dle chuti- Postup: Rybu nejdříve pořádně vykostíme, nakrajíme jí na malé kostičky, osolíme a posypeme mletou paprikou. Mezitím si nastrouháme zeleninu a společně s nadrobně nakrájenou cibulí osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji....

19. 11. 2011 | Balkánská polévka

Suroviny: -Rybí hlava- -jikry- -1 litr vody- -10 dkg kořenové zeleniny - mrkev, celer a petržel- -3 dkg cibule- -2 dkg másla- -1 bobkový list- -trochu tymiánu- -4 zrnka pepře- -lžička octa a sůl- Jíška: -6 dkg másla- -5 dkg hl. mouky- Postup: Rybí hlavu omyjeme a necháme vařit 25 minut. Přidáme sůl, ocet, pepř, bobkový list, tymián.Po uvaření vývar přecedíme a připravíme si jíšku a podlévame jí rybím vývarem. Pak podusíme na másle očištěnou a na...

19. 11. 2011 | Námořnická polévka

Suroviny: -1 kg ryb s pevným masem- -250 g vyloupaných krevet- -1 velká cibule- -1,5 dcl oleje- -1 pórek- -3 rajčata- -1 bobkový list- -2 stroužky česneku- -sůl- -tymián- -kousek pomerančové kůry- -2 hřebíčky- -10 zrnek pepře- -špetka šafránu- -petrželka- -toustový bílý chléb- Postup: Očištěné a omyté ryby nakrájíme na kostičky a s krevetami je lehce opečeme na 1 dcl oleji.Po opečení masa vyjmeme a dáme stranou. Ve stejném oleji osmažíme na...

19. 11. 2011 | Moravská rybí polévka

Suroviny: Jikry a mlíčí ze dvou kaprů- -nudle- -4 lžíce hl. mouky- -50 g másla- -zelená petželka- -1 větší mrkev- -petržel- -celer- -cibule- -5 kuliček celého pepře- -5 kuliček nového koření- -sůl- Postup: Do 1,5 l osolené vody dáme vařit mrkev, petržel, celer a koření. V jiném malém hrnečku uvaříme jikry a mlíčí. Rozpustíme máslo a se 4 lžícemi hl. mouky uděláme světlou jíšku, ve které necháme zesklovatět nakrájenou cibulku. V osolené...

19. 11. 2011 | Polévka z okouna

Suroviny: -250 g okouna- -40 g másla- -3 lžíce hl. mouky- -125 ml kyselé smetany- -2 žloutky- -1 cibule- -1/2 petržele- -1/4 celeru- -4 zrnka pepře- -4 zrnka nového koření- -2 bobkové listy- -1 a 1/2 l vody- -petrželová a celerová nať- -sůl- Rybí knedlíčky: -500 g rybího filé- -2 rohlíky- -1 cibule- -20 g másla- -1/2 vejce- -mletý pepř- -sůl- Postup: Nejprve povaříme cibuli, petržel a celer s pepřem, novým kořením, bobkovým listem....

19. 11. 2011 | Kotlíková polévka z kapra

Suroviny: -1 kapr /asi 1 kg/- -4-5 brambor- -2 l vody- -10 zrnek nového koření- -2 bobkové listy- -cibule- -150 ml kyselé smetany- -2 lžíce sekaného kopru- -sůl- Postup: Do osolené vody vložíme očištěného a omytého kapra, přidáme oloupané, na větší kusy pokrájené brambory, cibuly vcelku, koření a vaříme na mírném ohni, nejméně 30-40 minut. Poté vyndáme koření, kapra, vykostíme ho a kousky vložíme zpět do polévky, zalijeme kyselou smetanou a...

19. 11. 2011 | Domácí rybí polévka

Suroviny: -2 hlavy z kaprů- -5 větších brambor- -2 cibule- -3 stroužky česneku- -lžíce sádla- -10 kuliček pepře- -lžičku sladké papriky- -špetku mletého pepře- -vegeta- -hl. mouka- Postup: Do hrnce nalijeme 2 l vody, přidáme drobně nakrájené brambory, 2 celé cibule, 3 stroužky česneku a dáme vařit. Dodáme všechny ostatní přísady kromě papriky. Rybí hlavy uvaříme zvlášt v trochu osolené vodě. Když jsou brambory měkké, přidáme k ním uvařené...

19. 11. 2011 | Skandinávská polévka

Suroviny: -400 g rybího filé- -0,5 l plnotučného mléka- -4 kuličky celého pepře- -1 plná polévková lžíce hladké mouky- -1/4 čajové lžičky muškátového květu- -sůl- -2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice- Postup: Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe). Uvařenou rybu vyndáme, mouku smícháme s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého...

19. 11. 2011 | Vánoční rybí polévka

Suroviny: -1 kg kapra- -20 dkg cibule- -5 dkg mleté sladké papriky- -3 dkg soli- -1-2 pálivé papričky- Postup: Ryby očistíme, hlavy, ocasy, ploutve oddělíme, trup naporcujeme a odstraníme drtící destičku. Nadrobno nakrájenou cibuli a drobné ryby přivedeme do varu ve třech litrech vody a uvaříme základní vývar, který následně procedíme, cibuli a uvařené ryby propasírujeme. Do takto získaného základního vývaru, který opět přivedeme do varu osolíme, přidáme...
 


 
 
 
 

Osobní účet

 Zůstat přihlášen(a) Zapomenuté heslo?
Nemáte ještě svůj účet? Zaregistrujte se